WhatsApp_Image_2023-10-17_at_14.59.16_1 Binnenvaart vacatures - Werken in de scheepvaart - EXHO Binnenvaart

Eerste kapitein beunschip

Wij zoeken een eerste kapitein met grootvaarbewijs en ervaring op de Belgische/ Franse kanalen. Het gaat om een beunschip 105 x 11m met systeem vaart 1/1. 

Opleidingsniveau: MBO
Vaargebied: Nederland, ARA
IMG_6381-2 Binnenvaart vacatures - Werken in de scheepvaart - EXHO Binnenvaart

Eerste kapitein

Wij zoeken een eerste kapitein met Rijnpatent tot minimaal Mannheim en ADN. Het gaat om een tanker van 125m. Rotatie van 14/14. Vanaf juli 2024.

Opleidingsniveau: MBO
Vaargebied: Benelux, Duitsland
detachering-binnenvaart Binnenvaart vacatures - Werken in de scheepvaart - EXHO Binnenvaart

Vacature matroos binnenvaart

Wij zoeken voor diverse schepen matrozen. Heb je een dienstboekje en ervaring in de tankvaart? Dan nodigen wij jou uit om te solliciteren!

Opleidingsniveau: VMBO
Vaargebied: Europa
_MG_4687 Binnenvaart vacatures - Werken in de scheepvaart - EXHO Binnenvaart

Stuurman Binnenvaart

Voor ARA  zoeken wij stuurmannen met bunker ervaring die week/week willen varen op bunkertankers.

Opleidingsniveau: VMBO
Vaargebied: ARA
ZZP Binnenvaart vacatures - Werken in de scheepvaart - EXHO Binnenvaart

Aflossers & ZZP-ers

Wij zoeken voor diverse schepen aflossers en ZZP-ers. Het vaargebied is voornamelijk ARA en Duitsland.

Opleidingsniveau: MBO
Vaargebied: Duitsland, ARA

Aantrekkelijke vacatures binnenvaart

Binnenvaart vacatures vind je bij Exho. Wij zijn een maritiem uitzendbureau dat werkgevers en werkzoekenden in de binnenvaart bij elkaar brengt. Wij bieden werkgevers gekwalificeerd personeel voor iedere klus en werknemers een baan met een prettige werksfeer, een prima salaris en goede arbeidsvoorwaarden.

We hebben afwisselend werk in onder meer de tankvaart, containervaart, droge lading en duwvaart. Wij hebben vacatures bij vele opdrachtgevers in de binnenvaart. Je kunt via EXHO aan de slag bij grote rederijen, maar ook bij particuliere scheepseigenaren.

Binnenvaart vacatures voor verschillende functies

Droom jij van werken in de binnenvaart? Wij bieden je voldoende binnenvaart vacatures als matroos, schipper, stuurman of kapitein. Als jij aan de eisen voldoet, vinden wij snel een geschikte baan voor jou. Je kunt rekenen op een prettige werksfeer, prima salaris en goede arbeidsvoorwaarden, zoals uitzicht op een vast contract.

Iedere binnenvaart vacature op onze website geeft een complete omschrijving met wat wij van jou verwachten én wat we jou bieden voor jouw baan in de scheepvaart. Wij bemiddelen voor verschillende functies aflossers binnenvaart. Zo hebben wij vacatures voor bijvoorbeeld matrozen, stuurmannen en kapiteins. Dankzij onze jarenlange ervaring vind je bij ons binnen de kortste keren een vacature in de binnenvaart die bij jou past.

Vanwege de grote wisseling in werkzaamheden voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemer, kan het voorkomen dat er momenteel minder vacatures op onze website staan. Zoek je werk maar staat er geen vacature op onze website die bij je past? Neem dan gewoon even contact met ons op!

Het vak leren in de praktijk

Heb jij nog geen ervaring in de binnenvaart? Dat is geen enkel probleem! In de binnenvaart is veel vraag naar jonge matrozen. Daarom biedt Exho je de mogelijkheid gratis een leer/werktraject te volgen. Je leert het vak van matroos, stuurman of kapitein immers door het te doen. Omdat vervoer over water in populariteit aan het toenemen is, hoef jij je geen zorgen te maken over je toekomst. De hoeveelheid werk en vacatures in de binnenvaart zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Veelgestelde vragen over binnenvaart vacatures

Hoe word je matroos?

Wanneer je als starter aan de slag gaat op een schip in de binnenvaart, dan kom je terecht in de functie van lichtmatroos. Deze functie is hetzelfde als die van deksman. Het verschil tussen de twee is dat je als lichtmatroos een beroepsopleiding volgt en daarom één jaar jonger mag zijn. Je kunt zonder opleiding op een binnenvaartschip gaan werken, zolang je maar minimaal 16 jaar oud bent. Volg je een officiële beroepsopleiding, dan mag je al met 15 jaar als lichtmatroos aan de slag in de binnenvaart. Nadat je 3 jaar ervaring hebt op een binnenvaartschip (vaartijd) ben je officieel matroos.

Wat verdien je als matroos in de binnenvaart?

Het startsalaris van een matroos in de binnenvaart ligt tussen de € 863,- en € 2.450,- bruto. Na 5 jaar verdien je ongeveer tussen de € 1.850,- en € 2.900,- bruto per maand.

Wat is het salaris van een kapitein binnenvaart?

Als kapitein binnenvaart begint je salaris bij €2307,- en loopt op tot €3893,- bruto per maand (inclusief toeslagen). Afhankelijk van de rederij waar je in dienst bent kan je salaris hoger uitvallen.

Ik wil graag werken in de binnenvaart. Waar moet ik beginnen?

Neem om te beginnen contact met ons op! Wij maken graag kennis met je en kijken samen met jou naar de mogelijkheden om in de binnenvaart aan de slag te gaan.

Hoe word ik kapitein binnenvaart?

Bij Exho kan je doorgroeien tot kapitein van je eigen schip, iets wat bij veel rederijen en familiebedrijven niet kan. Beschik jij over de juiste mentaliteit en inzet? Dan kan je binnen 2 tot 3 jaar kapitein op je eigen schip zijn!

Meer weten over werken in de binnenvaart?