Zet vaart achter je carrière

Werken op een schip

Ontdek ons aanbod

Droom jij ervan te werken op een schip? Exho helpt je deze droom te verwezenlijken. Wij staan bekend als succesvol detacheringsbedrijf voor de binnenvaart. Ons belangrijkste doel is om gekwalificeerd personeel in contact te brengen met de binnenvaartbedrijven waar wij voor werken.

Bekijk onze vacatures

Wie zoeken wij?

Ben je een ambitieuze matroos, stuurman of kapitein en in het bezit van een dienstenboekje? Dan kan jij de geschikte kandidaat voor ons zijn!

Je kunt via Exho aan de slag op één van de binnenvaartschepen van de bedrijven waar wij mee samenwerken. Je komt terecht in een dynamische en stimulerende werkomgeving, waar geen dag hetzelfde is. Wij bieden jou:

  • Een marktconform salaris
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Voldoende doorgroeimogelijkheden voor het werken op een schip

Stuurman

Nog geen ervaring? Geen probleem!

Heb je nog geen ervaring met het werken op een schip, maar wil je dit wel graag leren? Voordat je kunt gaan werken op een schip, moet je over de juiste certificaten beschikken. Dit houdt in dat je moet hebben geleerd voor matroos, stuurman of kapitein. Als jij zo’n certificaat nog niet hebt, kun je deze behalen met behulp van Exho.

Wij bieden je in samenwerking met diverse gemeenten, het UWV en Defensie, een uniek leer/werktraject aan. Je gaat dan werken bij een binnenvaartbedrijf en behaalt tegelijkertijd je certificaat voor matroos, stuurman of kapitein.

Veelgestelde vragen

Het startsalaris van een matroos in de binnenvaart ligt tussen de € 1.770 en € 2.020 bruto. Na 5 jaar verdien je ongeveer tussen de € 1.850 en € 2.850 bruto per maand.

Als kapitein binnenvaart begint je salaris bij €2307,- en loopt op tot €3893,- bruto per maand (inclusief toeslagen). Afhankelijk van de rederij waar je in dienst bent kan je salaris hoger uitvallen.

Neem om te beginnen contact met ons op! Wij maken graag kennis met je en kijken samen met jou naar de mogelijkheden om in de binnenvaart aan de slag te gaan.

Bij Exho kan je doorgroeien tot kapitein van je eigen schip, iets wat bij veel rederijen en familiebedrijven niet kan. Beschik jij over de juiste mentaliteit en inzet? Dan kan je binnen 2 tot 3 jaar kapitein op je eigen schip zijn!

Als ondernemer werken op een schip

Ook als jij als ondernemer wilt werken op een schip is dat mogelijk. Je krijgt bij ons de kans om de juiste diploma’s te halen en voldoende ervaring op te doen. Als jij daarnaast over de juiste instelling beschikt, krijg je van ons de verantwoordelijkheid voor een eigen schip met bemanning. Een vast contract behoort bij Exho tot de mogelijkheden.

Wil je mer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.