Een carrièreswitch zonder opleiding

Werken in de binnenvaart zonder diploma

Lees verder

Heb je er ooit aan gedacht om een carrièreswitch te maken naar de binnenvaart, maar ben je bezorgd dat je zonder opleiding of zonder ervaring geen kansen hebt? Maak je geen zorgen! Het is mogelijk om succesvol te zijn in de binnenvaart zonder een diploma of ervaring. Exho helpt je hierbij.

Werken in de binnenvaart zonder diploma

Carrièreswitch zonder opleiding of ervaring

Een carrièreswitch maken zonder opleiding of zonder ervaring is altijd spannend. Je kunt het gevoel hebben niet bekwaam te zijn of geen kans te hebben zonder de juiste papieren. Gelukkig hebben we bij Exho veel ervaring met mensen die een carrièreswitch naar de binnenvaart willen maken. We weten daarom als geen ander dat motivatie en inzet zijn net zo waardevol als een diploma. Bij veel rederijen kun je aan de slag als dekman of lichtmatroos, ook zonder ervaring of opleiding. Werken in de binnenvaart zonder diploma of zonder ervaring is dus zeker mogelijk!

Om je voor te bereiden op je sollicitatie naar een baan in de binnenvaart zijn hier een aantal tips om je op weg te helpen:

1. Onderzoek de binnenvaartsector
Leer meer over de verschillende banen en verantwoordelijkheden in de binnenvaart. Begrijp de regels en kansen in deze sector.

2. Bouw een netwerk op
Maak contact met mensen die al in de binnenvaart werken. Zij kunnen waardevolle informatie en mogelijkheden bieden. Probeer een mentor te vinden die je kan begeleiden.

3. Verkrijg praktische kennis
Volg cursussen of trainingen om de benodigde vaardigheden te leren. Denk aan navigatie, techniek, communicatie en veiligheid. Natuurlijk kun je deze vaardigheden ook leren via Exho, wij kunnen je adviseren over de mogelijkheden.

4. Start als leerling of stagiair
Veel binnenvaartbedrijven bieden leerprogramma's aan. Dit geeft je de kans om ervaring op te doen en te laten zien dat je toegewijd bent. Bij Exho kunnen we je bij de juiste werkgever plaatsen die past bij jouw ambities en mogelijkheden.

5.  Toon motivatie en inzet
Wees bereid om hard te werken en te laten zien dat je serieus bent. Werkgevers waarderen toewijding en vastberadenheid.

6. Blijf leren!
Stop niet met leren. Blijf jezelf ontwikkelen en zoek naar kansen om je kennis en vaardigheden uit te breiden.

Wil je werken in de binnenvaart zonder ervaring of diploma?

Ervaring is geen harde vereiste om in te stromen in de binnenvaart. Integendeel, als je geen ervaring hebt dan leiden we je graag op voor een carrière in de binnenvaart. Met motivatie, inzet en de juiste stappen kun je een mooie carrière in de binnenvaart bereiken, ook zónder een diploma.

Dus, waar wacht je nog op? Zet vaart achter je carrière en ontdek de mogelijkheden die de binnenvaart te bieden heeft! Neem direct contact met ons op via +31(0) 162 71 34 00 of maak gebruik van onderstaand formulier.

Contactformulier
Je hebt je naam niet ingevuld. Dit veld is verplicht.
Ongeldige invoer
Je hebt je e-mailadres is niet (correct) ingevuld. Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht, vul een bericht in. Gebruik minimaal 10 karakters.
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring

Lees meer artikelen

_MG_4620 Werken in de binnenvaart zonder diploma of ervaring - EXHO Binnenvaart

Basisopleiding 'Veiligheid voor Deksmannen'

Lees verder »
ZZP Werken in de binnenvaart zonder diploma of ervaring - EXHO Binnenvaart

Verkorte opleiding tot schipper in de binnenvaart

Lees verder »
ship-bow-346279_1920 Werken in de binnenvaart zonder diploma of ervaring - EXHO Binnenvaart

Werken op een binnenvaartschip zonder ervaring

Lees verder »