Zet vaart achter je carrière

Werken in de binnenvaart

Ontdek ons aanbod

Werken in de binnenvaart is aantrekkelijk: Je leeft en werkt op het water en je bent altijd dicht bij de natuur. Op een binnenvaartschip verandert je horizon ieder moment, wat wil je nog meer? Werken in de binnenvaart biedt je daarnaast een vrij bestaan en tegelijkertijd een veilige thuishaven voor je gezin en je thuis. Zo combineer je het beste van twee werelden.

Binnenvaartschepen vind je in alle soorten en maten. Via EXHO kom je terecht op bijvoorbeeld een containerschip, een schip met droge lading, een tanker of een bunkerschip. Je vaart voornamelijk op het ARA-gebied (het vaargebied tussen Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen) en Duitsland.

Om een schip te laten varen is wél professionele bemanning nodig. Misschien heeft de binnenvaart jou wel nodig! Wel eens gedacht aan een beroep op het water? Kijk dan eens naar jouw kansen in de binnenvaart.

Bekijk onze vacatures

 Een carrièreswitch naar de binnenvaartEen carrièreswitch naar de binnenvaart

Werken op een schip in de binnenvaart

In Nederland hebben we ruim 5.000 km binnenwateren, waarvan 4800 km geschikt zijn voor goederenvervoer. Door de ligging aan de monding van enkele belangrijke Europese rivieren, zoals de Rijn, Maas en Schelde, is Nederland de toegangspoort tot het achterland Europa. In heel Europa is het vaarwegennet maarliefst ruim 50.000 km. Met een binnenvaartschip kom je dus overal: Van de Rotterdamse haven tot aan de Zwarte Zee in Roemenië.

Voor ieder binnenvaartschip is natuurlijk een professionele en goed opgeleide bemanning nodig. Heb jij weleens gedacht aan een beroep op het water? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Na het afronden van je opleiding kun je in principe bij al onze klanten aan het werk. Werken in de binnenvaart leer je vooral in de praktijk, met een praktijkgerichte opleiding op een schip bij één van onze klanten.

Matroos

Waarom kiezen voor werken in de binnenvaart?

Werken in de binnenvaart betekent hard werken, maar ook een goede balans tussen werk en privé. Waar je vroeger 7 dagen per week en het hele jaar door op een schip aanwezig was, is dat tegenwoordig wel anders. Bij een steeds groter wordende groep rederijen en particuliere binnenvaartschepen ben je 7 of 14 dagen aan boord en daarna 7 of 14 dagen thuis. Hierdoor heb je naast je werk dus ook veel tijd voor je gezin en hobby's.

Als jij op zoek bent naar een afwisselende en avontuurlijke baan, maar als je daarnaast ook nog wat zekerheid wilt hebben, dan is werken in de binnenvaart ideaal voor jou! Je werkt geen dagen van negen tot vijf, maar weet wel wanneer je weer terug bent en krijgt een vast aantal vakantiedagen, zo’n 26 weken per jaar! Bovendien kun je rekenen op een zeer aantrekkelijk salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid tot het krijgen van een vast contract in de toekomst. Je zult gaan werken in een hecht en sterk team. Samen zorgen jullie dat alles op het schip goed verloopt.

Contact

De toekomst van de binnenvaart

Door de vergrijzing komen er steeds meer vacatures beschikbaar in de binnenvaart. Als je ervoor kiest om te werken op de binnenvaart ben je dus verzekerd van werk. Bovendien krijg je de kans om voor niets of zeer weinig geld een praktijkgerichte opleiding te volgen. Deze wordt door EXHO verzorgd.

Werken in de binnenvaart via EXHO

EXHO is een uitzendbureau dat schippers, stuurmannen en matrozen opleidt en aan een mooie baan helpt in de binnenvaart. Aan de andere kant van de arbeidsmarkt kunnen werkgevers bij ons terecht voor het vervullen van openstaande vacatures.

Als je hier meer over wilt weten, kun je contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefonisch op +31(0) 162 71 34 00.