Zet vaart achter je carrière

Werken als matroos in de binnenvaart

Lees verder

Als je wilt werken als matroos, ben je bij Exho aan het juiste adres. Wij bieden je als uitzendbureau diverse banen aan in de binnenvaart, van matroos tot kapitein. Dankzij ons kun jij je jongensdroom vervullen door te werken op het water.

Wij zoeken altijd gekwalificeerde matrozen om te koppelen aan de binnenvaartbedrijven waar wij voor werken. Maar ook als ongeschoolde matroos kun je bij ons terecht. Voor deze groep hebben wij een speciaal leer/werktraject. Werkgevers helpen wij graag met het vervullen van openstaande vacatures.

Werken als matroos in de binnenvaart

Werken als matroos: wat maakt dit werk uniek?

Werken als matroos in de binnenvaart is iets dat je moet liggen. Veel schippers vinden het heerlijk dat ze een vrij bestaan op het water kunnen hebben en toch tegelijkertijd een vaste bodem hebben onder hun bestaan. Matroos wordt je niet zomaar. Hiervoor moet je avontuurlijk, leergierig en een echte aanpakker zijn.

Bovendien dien je te beschikken over een matrozendiploma of de stempel matroos in het dienstboekje. Als het laatste niet het geval is, kun je bij Exho een leer/werktraject volgen om een gekwalificeerd matroos te worden. Het vak van matroos leer je immers pas echt wanneer je het gewoon doet.

Carrièrekansen in de binnenvaart

Ten eerste garanderen we je bij Exho een prettige werksfeer, prima salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Dat is echter niet het enige. Je krijgt ook volop mogelijkheden om door te groeien. Het liefst zien wij mensen die bij ons beginnen met werken als matroos, maar door ervaring en scholing, uiteindelijk een functie als kapitein bemachtigen.

vacature stuurman intro

Werk je via Exho, dan heb je dus kans op een vast contract in de toekomst. Aarzel niet en neem snel contact met ons op om te solliciteren. Je kunt ons ook bereiken via +31(0) 162 71 34 00.

Bekijk onze vacatures