Binnenvaart vacature

Matroos binnenvaart

Lees verder

Ben jij op zoek naar een uitdagende carrière in de binnenvaart? Zoek dan niet verder! Als uitzendbureau dat werkzaam is in de binnenvaartsector, hebben we bij EXHO de perfecte vacatures voor jou als matroos binnenvaart.

Als matroos binnenvaart werk je op een schip dat vracht vervoert over de Nederlandse binnenwateren en de Europese kanalen. Je werkt in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Het is een unieke kans om deel uit te maken van een groeiende industrie en om te werken op het water.

Matroos binnenvaart

Wat doet een matroos binnenvaart?

Als matroos in de binnenvaart ben je verantwoordelijk voor het laden en lossen van het schip. Naast ladingspecifieke taken voer je ook onderhoud uit zoals schilderen, roest wegbikken, dekschrobben en kleine reparaties. Verder behoren tot je taken het vast en los maken van het schip. Het werk vereist discipline, teamwork en een proactieve houding. Maar het biedt ook tal van mogelijkheden om te groeien en door te stromen naar andere functies binnen de binnenvaart. En natuurlijk bieden wij goede arbeidsvoorwaarden en een aantrekkelijk salaris.

Wat verdien je als matroos in de binnenvaart?

Als matroos in de binnenvaart heb je een baan die zowel uitdagend als belonend is. De binnenvaartindustrie biedt tal van mogelijkheden om te groeien en door te stromen naar andere functies. Je hebt de kans om te werken met geavanceerde technologie en moderne schepen. En met goede arbeidsvoorwaarden en een aantrekkelijk salaris is dit een kans die je niet wilt missen.

Het startsalaris van een matroos in de binnenvaart ligt tussen de € 863,- en € 2.450,- bruto. Na 5 jaar verdien je ongeveer tussen de € 1.850,- en € 2.900,- bruto per maand.

matroos binnenvaart

Het vak van matroos leren in de praktijk

In de binnenvaart is veel vraag naar jonge matrozen. Daarom biedt Exho je de mogelijkheid gratis een leer/werktraject te volgen. Je leert dan het vak van matroos, terwijl je al werkt voor een binnenvaartbedrijf. In de praktijk leer je het vak toch het best.

Wanneer je als starter aan de slag gaat op een schip in de binnenvaart, dan kom je terecht in de functie van lichtmatroos. Deze functie is hetzelfde als die van deksman. Het verschil tussen de twee is dat je als lichtmatroos een beroepsopleiding volgt en daarom één jaar jonger mag zijn. Je kunt zonder opleiding op een binnenvaartschip gaan werken, zolang je maar minimaal 16 jaar oud bent. Volg je een officiële beroepsopleiding, dan mag je al met 15 jaar als lichtmatroos aan de slag in de binnenvaart. Nadat je 3 jaar ervaring hebt op een binnenvaartschip (vaartijd) ben je officieel matroos.

Solliciteren als binnenvaart matroos

Ben jij geïnteresseerd in deze unieke kans om te werken als matroos in de binnenvaart? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer direct. Wij zijn op zoek naar gemotiveerde kandidaten die willen werken in een dynamische omgeving en hun vaardigheden willen ontwikkelen.

Solliciteer bij ons en als jij geschikt bent, zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt én dat je bij gebleken geschiktheid een vast contract kunt krijgen.

Bekijk de actuele vacatures