Zet vaart achter je carrière

Matroos vacatures binnenvaart

Ontdek ons aanbod

Ben jij op zoek naar een baan als matroos in de binnenvaart? Deze vind je bij EXHO. Wij zijn een uitzendbureau dat werkzaam is in de binnenvaartsector. Of jij nu een baan zoekt als matroos, kapitein of stuurman, wij hebben de ideale baan voor jou.

Als matroos binnenvaart werk je in samenwerking met de overige bemanningsleden als ondersteuning voor de schipper en kapitein. Je hebt gevoel voor techniek, bent handig en flexibel. Je kunt onder toezicht zelfstandig werken. We hebben afwisselend werk in onder meer de tankvaart, containervaart, droge lading en duwvaart. Via EXHO vaar je als matroos voor opdrachtgevers voornamelijk binnen Nederland, maar ook in België en Duitsland.

Wat doet een matroos binnenvaart?

Als matroos ondersteun je de stuurman of de schipper bij haar of zijn werk op een schip. Een deel van het werk hangt af van het soort schip waarop je vaart en van de lading die het vervoert. Naast ladingspecifieke taken voer je ook onderhoud uit zoals schilderen, roest wegbikken, dekschrobben en kleine reparaties. Verder behoren tot je taken het vast en los maken van het schip.

Bekijk de vacatures

uitzenden en detacheren

Matroos vacatures binnenvaart bij Exho

Als je solliciteert bij Exho kijken wij meteen of we een geschikte baan voor je hebben. Voordat je solliciteert, is het wel verstandig te kijken of je aan alle eisen voldoet voor de functie van matroos. Hiervoor heb je onder andere een matrozendiploma of het stempel matroos in het dienstboekje nodig. Ook vinden wij het belangrijk dat jij leergierig bent en van aanpakken weet.

Als jij aan onze eisen voldoet, gaan wij voor jou op zoek naar een baan die bij je past. Deze vinden wij zeker in ons grote aanbod vacatures voor matroos binnenvaart. Werk je vervolgens als matroos in de binnenvaart en is er sprake van gebleken geschiktheid, dan heb je zelfs uitzicht op een vast contract.

Het vak van matroos leren in de praktijk

In de binnenvaart is veel vraag naar jonge matrozen. Daarom biedt Exho je de mogelijkheid gratis een leer/werktraject te volgen. Je leert dan het vak van matroos, terwijl je al werkt voor een binnenvaartbedrijf. In de praktijk leer je het vak toch het best.

Heb jij interesse? Neem dan snel contact met ons op via +31(0) 162 71 34 00. Dan kijken wij of je in aanmerking komt voor een van onze vacatures als matroos binnenvaart.

Veelgestelde vragen over matroos vacatures in de binnenvaart

Hoe word je matroos?

Wanneer je als starter aan de slag gaat op een schip in de binnenvaart, dan kom je terecht in de functie van lichtmatroos. Deze functie is hetzelfde als die van deksman. Het verschil tussen de twee is dat je als lichtmatroos een beroepsopleiding volgt en daarom één jaar jonger mag zijn. Je kunt zonder opleiding op een binnenvaartschip gaan werken, zolang je maar minimaal 16 jaar oud bent. Volg je een officiële beroepsopleiding, dan mag je al met 15 jaar als lichtmatroos aan de slag in de binnenvaart. Nadat je 3 jaar ervaring hebt op een binnenvaartschip (vaartijd) ben je officieel matroos.

Wat verdien je als matroos in de binnenvaart?

Het startsalaris van een matroos in de binnenvaart ligt tussen de € 863,- en € 2.450,- bruto. Na 5 jaar verdien je ongeveer tussen de € 1.850,- en € 2.900,- bruto per maand.

Ik wil graag werken in de binnenvaart. Waar moet ik beginnen?

Neem om te beginnen contact met ons op! Wij maken graag kennis met je en kijken samen met jou naar de mogelijkheden om in de binnenvaart aan de slag te gaan.