Werkgevers

Filipijns personeel in de binnenvaart

Lees verder

Veel familiebedrijven en rederijen zien de voordelen van Filipijns personeel. Filipijnse matrozen verblijven langer aan boord dan hun Europese collega’s waardoor de continuïteit gewaarborgd blijft. Daarnaast staan ze bekend als harde werkers én leveren ze dankzij hun vriendelijke en sociale karakter een belangrijke bijdrage aan het ‘familiegevoel’ aan boord. Doordat zij in diverse vaarschema’s inzetbaar zijn geeft dit veel flexibiliteit voor de ondernemer.

Filipijns personeel

Filipijns personeel heeft dezelfde rechten en plichten als Nederlands/Europees personeel en werkt ook onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. De inzet van Filipijns personeel in de binnenvaart betekent dus continuïteit, flexibiliteit en kwaliteit voor de varende ondernemer en uitstekende arbeidsomstandigheden en -voorwaarden voor de Filipijnse collega.

In samenwerking met Axxaz Marine zetten ook wij Filipijns personeel in. Alle zorgen hieromtrent nemen wij uit handen: denk daarbij niet alleen aan het formele gedeelte maar ook aan bijvoorbeeld logistiek en accommodatie. De matrozen worden opgehaald van het vliegveld, krijgen een visum en dienstboekje en worden naar het schip of tijdelijke accommodatie gebracht. Ook begeleiden wij hen bij de aanvraag van een BSN en het ondergaan van een medische keuring. Via een verkort traject kan de Filipijnse collega al binnen 90 dagen het examen voor matroos afleggen. Doorgroeien naar stuurman kan doorgaans binnen 3 tot 4 jaar.

 

Bekijk onze andere diensten

binnenvaart-personeelsmanagement Filipijns personeel - EXHO Binnenvaart

Personeelsmanagement

Lees verder »
uitzenden_en_detacheren Filipijns personeel - EXHO Binnenvaart

Detacheren & Uitzenden

Lees verder »
binnenvaart-scheepsexploitatie Filipijns personeel - EXHO Binnenvaart

Scheepsexploitatie

Lees verder »